A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának közleménye a brazíliai áradások kapcsán

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkárságának május 30-án kelt közleményét olvashatják.

img 001

Mély együttérzéssel és imádságos szívvel gondolunk a 2024 májusában történő brazíliai áradások áldozataira és érintettjeire.

Brazília legdélebbi államát 2024. május eleje óta heves esőzések és példátlan kiterjedésű áradások sújtják. A katasztrófa eddig több mint 100 halálos áldozatot követelt, 100-nál többen eltűntek és több százezren kényszerültek otthonuk elhagyására. A fedél nélkül maradtaknak az állam fővárosában, Porto Alegrében 105 ideiglenes menhelyen nyújtanak segítséget.

Közülük az egyik a Szent Márton Plébánia (Páróquia São Martinho), amelyet a 93 éves, 1956-ban Brazíliába menekült magyar származású pap, Molnár László alapított 1968-ban. Az intézmény a katasztrófa első napjától kezdve számos olyan embernek ad otthont, akinek lakóhelyét a Rio Grande do Sul államot sújtó árvíz megsemmisítette.

img1 5

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa ennek tudatában úgy döntött, hogy 5 millió forinttal támogatja a Szent Márton Plébániát. Az összeg felhasználásával a plébánia tovább tudja segíteni a rászorulókat élelemmel, ruházattal, tisztálkodási szerekkel és minden szükséges felszereléssel.

Budapest, 2024. május 30.

az MKPK Titkársága

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Fotó: Vatican News

 
Read 163 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés