„Helyi egyházi közösségi tér fejlesztése Somogyhárságy településen”

„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés Somogyhárságy településen”

VKT-FELUJITAS-21-0034 - Bárdudvarnok

A Szent Benedek Plébánia Bárdudvarnok 3.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a VKT-FELUJITAS-21-0034 azonosítószámú projekt keretében, a „Szent Benedek Templom orgonájának felújítása” támogatási cél megvalósítása érdekében.

A bárdudvarnoki plébániatemplomban lévő orgonát a Pécsi székhelyű Mayer cég építette. Az orgonának 8 manuál és 2 pedálregisztere van. A hangszer szélládája pneumatikus kúpláda rendszerű.
A hangszerben a hangindító membránok elöregedtek (túlnyomó részük eredeti) a sípállomány mintegy 11-18%-a a felújítás előtt nem szólt. Voltak teljesen néma regiszterek is, ezen sípsoroknál a levegő beeresztése egyáltalán nem működött.
A pedálon és a manuálon is megtörtént mind a 850 membrán cseréje. A hangszer játékasztala teljes mértékben felújításra került, újra kasmírozták, kotta és lábvilágítással ellátták, rugóit és mozgó-kopó alkatrészeit felújították.
A pedálklaviatúrán teljes felújítást végeztek több billentyűt kicseréltek, a klaviatúra új rugókat kapott, az ütközőfilceket kicserélték.
A hangszerből az összes sípot kiszedték, kimosták, hibáikat kijavították, a fúvót teljes mértékben újra bőrözték, a zárszelepet kicserélték, a hangszer teljes fa felületét lemosták. A szélláda belsejében a regiszterkapcsoló tasnikat újrabőrözték, megtörtént a sípok inponálása és behangolása.
A templom külső felújítása 2020-ban megtörtént, a templom belsejének felújítása a következő évek programja, amit megelőzött az orgona felújítása. Az orgona egy idős a templommal, vagyis 1913-ban építették, 1991-ben a hívek adományából részlegesen felújították. Jelenleg az orgona, mint a liturgiát kísérő hangszer kiválóan használható.

EEÖR-KP-1-2021/1-000088-Dióspuszta

A Szent László Plébánia-Somogyapáti 15.000.000. forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a 2021. évben a "Magyar Templom-felújítási Program "keretében.
Dióspuszta a Somogyapáti plébánia egyik legkisebb közösségének filiája, melynek templomában a mai napig a Budapesti felrobbantott Regnum-Marianum harangja szolgál.
A kápolna állapota vészesen megromlott az idők során, több mint két éve már használhatatlan állapotba is került.
Ezen támogatás jóvoltából sikerült a megsülyedt és veszélyessé vált szentély falát újra aláalapozni, a falat újjáépíteni. Elkészült a templom tető-, és nyilászárócseréje, a villamoshálózat és világítási rendszer korszerűsítése. Új járószínt kiképzése után teljes belső burkolás készült. Úgy kívül, mint belül új vakolatot kapott az épület, majd a festése is elkészült.

EGYH-EOR-20-0059 - Kadarkút

A Szentháromság Plébánia Kadarkút 7.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az EGYH-EOR-20-0059 azonosítószámú projekt keretében, a „Csökölyi Római Katolikus Templom Nyugati főhomlokzat és Torony felújítása” támogatási cél megvalósítása érdekében.

E beruházás keretében a templom veszélyes homlokzatának felújítása a projekt keretében részben megvalósult: a gazdagon tagozott és díszített nyugati főhomlokzat és a torony kiváló minőségben elkészült.

EGYH-KCP-19-0555 - Szulok

A Szuloki Római Katolikus Plébánia 600.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az EGYH-KCP-19-0555 azonosítószámú projekt keretében, a „Homokszentgyörgyi templom befejezése és belső felújítása” támogatási cél megvalósítása érdekében.

E beruházás keretében a templom tetejére hulló csapadékvíz épület mellőli elvezetése érdekében beton folyóka árok építése zajlott a keleti, északi, illetve a nyugati oldalon a sekrestye sarkáig.

EGYH-EOR-19-1424 - Kadarkút

A Szentháromság Plébánia Kadarkút 8.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az EGYH-EOR-19-1424 azonosítószámú projekt keretében, a „Csökölyi Római Katolikus Templom Nyugati főhomlokzat és Torony felújítása” támogatási cél megvalósítása érdekében.

E beruházás keretében a templom veszélyes homlokzatának felújítása a projekt keretében részben megvalósult: a gazdagon tagozott és díszített nyugati főhomlokzat és a torony kiváló minőségben elkészült.


Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés